Login

Login om uw account te beheren. Met uw account kunt u makkelijk online Vetericyn bestellingen plaatsen.

04 sep

Hotspots. Een veel voorkomend, beroerd probleem bij dieren. Hoe ontstaat het, maar vooral hoé behandel ik het?

Hotspots, pyotraumatische dermatitis oftewel, vrij vertaald: hete plek. Een Hotspot in medische termen lijkt op niets wat de naam wellicht kan doen vermoeden. Een Hotspot is namelijk niets minder dan een lokale ontsteking van de huid, die vaak veroorzaakt wordt door het likken, bijten of krabben van de aangedane plek. Dit kan resulteren in een etterende en bloedende wond op de huid. Over het algemeen komen Hotspots het meeste voor bij honden, maar ook katten, cavia’s en andere huisdieren zijn geen uitzondering op de regel.

Het ontstaan van een Hotspot

Zo’n Hotspot is dikwijls het resultaat van een -in eerste instantie ogenschijnlijk klein wondje of bultje op de huid, vaak veroorzaakt door een vlooi- of tekenbeet of andersoortige huidbeschadiging. Door deze -eerst nog- kleine irritatie van de huid is de instinctieve reactie van je dier: krabben, bijten en likken. Het staat geschreven en gedrukt je moet krabben waar het jeukt; die vlieger gaat letterlijk vertaald voor dit dilemma zeker niet op.

Aanpak van Hotspots

Een open wond zoals een Hotspot, is een broeinest voor bacteriën. Bacteriën gedijen goed in het milieu van een open wond en daarom is het zaak dat iedere vorm van een Hotspot zo snel mogelijk behandeld wordt. Het goed schoonmaken van de wond is onontbeerlijk en daarmee voorkom je een onaangename bacteriële infectie. Met Vetericyn doe je dit in een handomdraai. Door de gemakkelijke spuitflacon zal je (huis)dier nauwelijks hinder ondervinden van het aanbrengen van het product, en het product bijt of prikt niet. Goede resultaten en totale genezing van Hotspots zijn door het gebruik van Vetericyn reeds geboekt.

Preventie van Hotspots

Mocht je (huis)dier terugkerend last hebben van deze beroerde kwaal, dan is het goed om dit probleem eens fiks onder de loep te nemen. Naast invloeden van buitenaf zoals vlooien- en tekenbeten -die preventief goed te verhelpen zijn door tijdige vlooienbestrijding en goede verzorging van de huid, is het goed mogelijk dat het ontstaan van een Hotspot een meer onderliggende kwestie omsluit zoals een voedselallergie of allergie ontstaan door de huisstofmijt. Deze problemen vereisen natuurlijkerwijs een andere aanpak. Sluit dus het één en ander uit om problemen in de toekomst te verhoeden!

Aanvullend Vetericyn-advies: voor het behandelen van hotspots gelieve de huid rondom de aangedane plek scheren en daarna royaal aanbrengen met Vetericyn. Het product royaal aanbrengen in een verband en daarmee de wond afdekken, luidt het advies wanneer de aangedane plek niet de gelegenheid krijgt uit zichzelf te genezen.

Voor overige productinformatie en reviews verwijzen wij u door naar: www.vetericyn-benelux.com of onze facebookpagina.

Tekst door: Mirjan Faber

‹‹ Ga terug naar de voorpagina