Login

Login om uw account te beheren. Met uw account kunt u makkelijk online Vetericyn bestellingen plaatsen.

23 okt

Dussboel over hun gezellige roedel honden, werkwijze én Vetericyn

Dussboel is een eigentijds hondenpension en Kennel. Gespecialiseerd is in het geven van gehoorzaamheidstraining en Breitensport. Op een mooie boerderij in Drenthe -waar plek is voor 10 a 12 honden- worden heel wat hondenbaasjes een stuk wijzer over de gedragingen van hun lieftallige viervoeter door het gedachtegoed van Sean en Marieke. Het brein achter het concept en beiden Kynologisch instructeur. Sinds 2015 bestieren zij het vak met gedrevenheid en hun voorliefde voor de Old Engelse bulldog grijpt al  heel wat jaren terug. Ze vertellen graag over hun dieren en hun werkwijze. Ook delen ze hun ervaringen met Vetericyn, welke ze uitvoerig hebben getest bij hun blijmoedige roedel viervoeters en alle vakantiegasten die in overvloed aanwezig zijn in het hondenpension.

Die roedel Bulldogs bestaat uit: Boelie, waarna wijlen Dussie kwam. Boelie heeft in 2014 een nestje gekregen waarvan ze Secono en wijlen Beppie hebben gehouden. In 2016 kreeg Boelie nog een nestje waarvan Dara nu tot de roedel behoort. In 2018 kwam het laatste nestje van Boelie: Trubbel en Monroe zagen het levenslicht en werden al gauw in het hart gesloten van de eigenaren en de menigte honden. Naast deze Bulldogs bezitten de eigenaren ook nog andere rassen hondachtigen waaronder een Boerboel en een Bullmastiff en een kruising Jack Russel evenals een kruising Franse Bull. Als dat geen hartelijke beestenboel is! De boerderij is in het bezit van ruime, verwarmde kennels en ook buiten zijn er grote verblijven. Per dag worden de honden 3 a 4 keer uitgelaten en daarnaast zijn er ‘losloopvelden’, waar de honden hun energie kwijt kunnen, alleen of in groepsverband.

Voordelen van het bezoeken van een hondenschool

Jarenlange ervaring met het houden van honden én in het vak maakt Dusboell zeer bekwaam. “Het houden van een hond brengt je zonder twijfel veel moois. De plezierige kant van het houden van een hond wordt vaak alleen uitgelicht. Dat is mooi, maar binnen de setting van een gezin en buitenshuis kunnen onverhoopt soms toch moeilijkheden met bijvoorbeeld  het gedrag van de hond de kop opsteken. Vaak niets wat niet opgelost kan worden met professionele hulp. Dat is waar wij inspringen: de eventuele moeilijkheden omdraaien naar iets positiefs. De baasjes bewust maken hoe zij opbouwend en optimistisch kunnen inspelen op het gedrag van hun hond. Wij moedigen het bezoeken van een hondenschool voor elke hond-jong en oud- zeker aan. Het creëren van een goede samenwerkings-band tussen baas en eigenaar is een groot goed!”

Dussboel en Vetericyn

“De afgelopen 3 maanden is er op de boerderij met regelmaat gebruik gemaakt van het blauwe flesje Vetericyn. Met 21 honden (9 van Sean en Marieke) ontkom je bijt,- en krabwondjes simpelweg niet. We hebben met zowel de spray voor de kleine wondjes en de hydrogel voor de iets hevigere wondjes snelle gezingsresultaten geboekt. De hydrogel is voor hotspots een onmisbaar product. We zien geregeld honden onze hondenschool binnenlopen met flinke hotspots. De eigenaren weten vaak niet dat dit van ernstige aard kan zijn. Zeker onbehandeld zullen zulk soort plekken snel van kwaad tot erger verschieten. De flacons Vetericyn zijn makkelijk met één hand te bedienen, de hersteltijd is sneller dan soortgelijke producten, is wat wij hebben ondervonden. Daarnaast bevat het uitsluitend niet-toxische ingrediënten. Ja, Vetericyn raden wij onze bezoekers zeker aan!”

Voor meer informatie over Dussboel: www.dussboel.nl. Voor meer informatie over Vetericyn: www.vetericyn-benelux.com 

Tekst door; Marieke van Dussboel - Tekstbewerking; Mirjan Faber - Teksbureau Regelrecht.

‹‹ Ga terug naar de voorpagina