Login

Login om uw account te beheren. Met uw account kunt u makkelijk online Vetericyn bestellingen plaatsen.

30 aug

De meest voorkomende huidirritaties en verwondingen bij je huisdier verhelp je zo...

Er zijn nogal wat manieren waarop je geliefde viervoeter naar letsel kan oplopen. Vooral als het op verwondingen en irritatie van de huid aankomt. Van sneeën en verbranding tot schaafwonden en allergische reacties. Wanneer je weet waar de oorzaak van een mogelijk probleem ligt en hoe je zo snel mogelijk accuraat kunt handelen , zal je ook in de toekomst tijdig kunnen voorkomen dat deze problemen escaleren.

Hotspots

Hotspots zijn vochtige, pijnlijke, rode, geïrriteerde en -zoals de naam al doet vermoeden- ‘hete’ verwondingen die op de huid van een hond kunnen ontstaan. Meestal op het borst, heup of hoofd van het dier. Het probleem kan in rap tempo verergeren, vooral als je huisdier op de plek bijt, krabt of likt; dit zorgt voor verdere irritatie.

Een hotspot kan ontstaan door velerlei factoren die ervoor zorgen dat de huid van je hond geïrriteerd raakt, waardoor je huisdier zich genoodzaakt voelt te krabben, likken of bijten aan de aangedane plek. Mogelijke oorzaken zijn vlooien, mijten of onderliggende huidinfecties, allergieën of een slechte verzorging. Maar ook kan je huisdier uit verveling of juist door stress continu op zijn huid bijten of likken wat alsmede een hotspot in de hand kan werken. Hotspots komen vaker voor wanneer het vochtig en heet weer is. Extra alertheid tijdens deze periode is zeer aan te raden, ook omdat vlooien en mijten tijdens dit jaargetijde de overhand hebben. 

Problemen aan de voetzooltjes

Om preventief te anticiperen op huidproblemen, houd je de huid van je huisdier goed in de gaten. Voorkomen is immers beter dan genezen! Vergeet dan ook zeker niet de voetzooltjes van je hond te checken. Voornamelijk wanneer jouw hond je met warm weer vergezelt voor een wandeling is het mogelijk dat hij zich lelijk brandt aan het asfalt met verbrande voetzooltjes als resultaat. Wees ook tijdens de winter alert, ook dan gaat er door sneeuw, ijs en guur weer gevaar in de vorm van bevriezing schuil. 

Verbranding

Onstuimige, speelse honden zien soms nergens gevaar. Daarmee vormen ze regelmatig een gevaar voor zichzelf wanneer ze door hun achteloze doen en laten zich vervelend kunnen bezeren. Door verbranding bijvoorbeeld. Open vuur, kokende vloeistoffen, hete metalen oppervlakken, chemicaliën zijn voorbeelden van hoe je hond in combinatie met zijn speelse karakter gemakkelijk brandwonden oploopt. Ook kan je huisdier net als ons verbranden door de zon. 

Net zoals dat met andere verwondingen gaat, zal je huisdier ook nu het aangedane gebied willen likken om het schoon te houden en de brandende pijn te verzachten. Het komt nu op jou aan om je huisdier eerste hulp te bieden om zo de pijnlijke plek te kalmeren en ervoor te zorgen dat de plek goed kan herstellen. 

Oog- en oorirritaties

Niet alleen kan je hond irritaties en verwondingen aan de huid oplopen, ook de ogen en oren van  je huisdier zijn gevoelig voor irritaties. Oogirritatie wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door infecties, allergieën, haar in de ogen, chemische irritaties of schrammen. Oor-irritaties kunnen ontstaan door infecties die op hun beurt veroorzaakt worden door bacteriën, overmatige haargroei, allergieën en mijt. 

Een aantal producten die jou en je huisdier snel bijval geven in het geval van huidaandoeningen

De Vetericyn Plus producten worden aangeprezen door hoogstaande dierenartsen. De producten bevatten geen enkel ingrediënt dat je huisdier schade kan toebrengen. Ze zijn niet-toxisch en zeer gemakkelijk aan te brengen. Zodat wanneer dit nodig is je jouw huisdier snel en accuraat de broodnodige verlichting en eerste hulp kan bieden bij onvoorziene ongelukjes.

Hieronder vind je een aantal Vetericyn producten die je hond eerste hulp bieden in het geval van hotspots, verbranding, verwondingen aan de voetzooltjes, en meer.

1. Vetericyn Plus Huidverzorging is geschikt voor aanbrengen bij velerlei wondjes, evenals snijwonden en schaafwonden.

2. Vetericyn Plus Hydrogel is een gemakkelijk aan te brengen gel die tevens dienst doet als een soort van vloeibare pleister. Een extra beschermlaagje over de verwonding. Tevens een goede hulp bij postoperatieve gebieden, moeilijk te bereiken plekken op het lichaam en het product is makkelijk aan te brengen in een wondverband. 

3. Vetericyn Plus Oogzorg is ideaal in gebruik wanneer je merkt dat het oog van je huisdier geïrriteerd is. De oogzorg formule is geheel veilig te gebruiken in en rondom het oog. Gebruik het om de ogen te reinigen en kalmeren. Tevens een perfecte cleaner voor het verwijderen van traanstrepen.

4. Vetericyn Plus Oorzorg kan elke dag gebruikt worden voor het in stand houden van gezonde oren bij je huisdier. De kans op irritaties en in rondom het oor wordt zo gereduceerd. Het kan zelfs gebruikt worden om wondjes en irritaties die zich in de gehoorgang bevinden schoon te maken om het herstel te bespoedigen. Tevens kan je het gebruiken om oren te reinigen die verontreinigd zijn door lichaamsvreemde stoffen.

Wanneer je signaleert dat je huisdier een vorm van een huidprobleem, irritatie of andersoortig letsel heeft opgelopen, handel dan snel en accuraat om zo snel mogelijk verlichting te bieden. En onthoud: wanneer het letsel snel wordt schoongemaakt door een Vetericyn product is snellere genezing het resultaat. Heb je te maken met een zeer grote wond of vertrouw je het niet is het altijd zaak je dierenarts in te lichten!

Tekst geschreven door: Mirjan Faber - Tekstbureau Regelrecht

‹‹ Ga terug naar de voorpagina